vluchtelingen

Twee Belgen over vluchtelingen in het buitenland

De Kempen ontvangt binnenkort twee Belgen die hun verhaal vertellen over vluchtelingen in het buitenland. In Turnhout praat documentairemaker Lieven Corthouts, in Geel komt Bruno Tersago.

Kenia

24lievencorthouts

Lieven Corthouts verbleef meer dan vier jaar in het Kakuma-vluchtelingenkamp in de Turkanawoestijn in Kenia. Het is de snelst groeiende stad in de Hoorn van Afrika. Lieven Corthouts legde de dromen en verwezenlijkingen van de jongeren vast in de documentaire Kakuma, the invisible city , maar bouwde er ook een heel crossmediaal project rond.

In Utopolis Turnhout praat Lieven na de vertoning van Kakuma op woensdag 20 april nog graag na. Je kan er ook kennismaken met Kempense initiatieven voor vluchtelingen.

Griekenland

vluchtelingen
foto © deredactie.be

Als de VRT of de Nederlandse Radio 1 overschakelt naar ‘Onze man in Athene’ verschijnt vaak Bruno Tersago op het toneel. Tersago woont sinds 2000 in Griekenland. Zijn verhalen raapt hij op van de straat. Ze zijn nooit vergezocht of moeilijk te begrijpen. Ze vertellen ook van verzet en hoop op verandering. Hij praat in Geel op donderdag 28 april over zijn engagement bij de opvang van vluchtelingen in de haven van Piraeus. Daarna zijn er ook nog praattafels met o.a. het verhaal van een voogd, een pleegouder, een buddy, een LOI, een asielcentrum, een vluchteling, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, …

Beide avonden worden georganiseerd door een heel rijtje partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *